Sponsoracties

CONNECTTOSMILE sponsort Jeugdreuma Vereniging Nederland

2018-03-02 13:27:52

Op zaterdag 3 maart en zondag 4 maart organiseert Connect To Smile een PlayMobile beurs.
Een deel van de opbrengst van het aapje is voor ons.

Natuurlijk kunt u zelf de beurs bezoeken.

U kunt ook online het aapje kopen en daarmee ons sponsoren.
Connect to Smile sponsoractie


Goed doel koppelen aan uw webwinkel inkopen

2016-08-02 15:05:17

JeugdreumaVereniging Nederland is opgenomen in de lijst van goede doelen bij www.doelshoppen.nl

Voordat u bij een webwinkel gaat inkopen bezoekt u eerst doelshoppen.nl.
Hier selecteert u JeugdreumaVereniging Nederland als goed doel.
Vervolgens kiest u de webwinkel naar keuze.

Uw bestelling levert ons geld op.

De stand op 28 februari is €58,53

Wij hopen dat u dit wilt doen.

Shop met je hart

Penningmeester.

 


Theo Wuijts gaat met zijn detachement van Vliegbasis Woensdrecht van de Koninklijke Luchtmacht geld inzamelen

2016-05-20 10:16:02

Theo Wuijts gaat met zijn detachement van Vliegbasis Woensdrecht van de Koninklijke Luchtmacht geld inzamelen tijdens de Vierdaagse om de Reuma2Go app te ontwikkelen.

 

theo wuits reuma2go


Sponsoractie Erwin Bakker

2015-02-23 15:14:19

Geweldige eindstand: € 1421,66 !!!

Hartelijk dank!

 

Zaterdagavond 11 april
21h30:
Net de laatste spullen klaar gelegd voor de wedstrijd. Drinken, druivensuiker, bidons, hartslagmeter, telefoon, bananen. Nog even in bed rustig televisie kijken om te ontspannen. Kijken of ik de zenuwen kan onderdrukken....

22h00: Ik ga proberen te slapen.
22h30: Balen, ik slaap nog steeds niet... Kom op, pak die rust fluister ik mezelf in.
23h00: Mijn vrouw stapt in bed: "Slaap je al?" Ik antwoord: ”Nee, lukt nog niet." “Wil je de laatste tussenstand weten qua sponsor-opbrengsten?" “Ja, natuurlijk!” €1.300,-. Wat fantastisch! Ik ben wel meteen weer klaar wakker, da's minder.
23h30: ik lig maar te draaien en te woelen. Knorrende maag. Even naar beneden om een banaan te eten. Misschien lukt het slapen daarna wel.

Zondagochtend 12 april
6h00: Wakker, dat is te vroeg.... Nog even omdraaien dus.
6h45: Gelukkig toch nog even geslapen, maar nu gaat het me niet meer lukken. Mijn maag voelt leeg en vol tegelijkertijd. Honger en spanning. Ik maak wat bami klaar. Het smaakt me totaal niet, maar ik dwing mezelf te eten. Een marathon lopen op een lege maag gaat niet lukken.

8h40: Eric staat voor de deur. “Ben je er klaar voor?” “Ja, ik ben er klaar voor.” De zenuwen veranderen in gezonde spanning. We stappen in de auto en rijden naar Rotterdam.
9h20: Wat een drukte!! Overal gespannen gezichten, mensen die zich om staan te kleden en een gigantische walm tijgerbalsem komt je tegemoet.
Tip: mocht je volgend jaar april verkouden zijn, loop op de ochtend van de marathon even over het hofplein en je verkoudheid is over.

9h45: Een bekend gezicht, mijn collega die de marathon ook gaat lopen. Samen gaan we naar het startvak en bespreken de laatste weersverwachtingen en tactieken. Op de achtergrond zingt Lee Towers het bekende "You Never Walk Alone".

10h22: Over de startstreep. En daar ga ik met tig duizend anderen. Nog maar 42194 meter! Wat een toeschouwers, dat belooft wat. Na kilometer 3 al een uitvaller, wat sneu. Dat zal mij hopelijk niet gebeuren. “Hup Erwin,” wordt er ineens geroepen. Anouk, haar zussen en mijn zoons moedigen mij luidkeels aan. Gaaf gevoel geeft dat. Km 7 "heb je al iets nodig?" Eric heeft me in de menigte gevonden. Nog niet, straks pas.

IMG-20150412-WA0033

Km 13 mijn ouders staan langs de kant. “Zet hem op, hè!” Km 16 “Pap, pap geef me een high five!” Daar staan de kinderen weer met mijn vrouw en de vrouw van Eric. Ondertussen is de temperatuur al een paar graden gestegen. Km 19, ik krijg een dipje. Kom op, je kunt het!

Mijn trouwe fans waren snel doorgestoken en staan me weer aan te moedigen. Dat geeft weer energie, net als het drinken en het vloeibare eten (sportgelletjes) die ik van Eric krijg uitgereikt.

Bijna op de helft. Km 23 “hup broertje!!!” Wat een verrassing, zelfs mijn zus komt me aanmoedigen. Km 29 de dj roept een aantal namen waaronder die van mij, de muziek schalt uit de boxen en de zware bas dreunt goed door. Lekkere house muziek. Het geeft me weer vernieuwde energie.

Km 33: zover heb ik nog nooit gelopen! Om mij heen beginnen steeds meer mensen uit te vallen. Straks komt kilometer 35, daar kom je de man met de hamer tegen. Km 36 gelukkig, nog geen man met de hamer. Ondertussen is Eric druk bezig mij te steunen. Hij roept van alles, vraagt van alles. De helft dringt niet meer tot me door. Waar blijft die finish? Km 38 de man met de hamer?? De man met de sloopkogel zal je bedoelen! Sodeju, wat zijn mijn benen zwaar. Mijn voeten beginnen nu echt zeer te doen. “Kom op,” roept Eric, “Blijf door gaan, het is nog maar een klein stukje.”

Km 40 zoveel mensen die allemaal staan te klappen en juichen voor anderen, maar ook voor mij. Nog even volhouden! Denk aan al die mensen die het vertrouwen in mij hadden en geld hebben gedoneerd. Km 41 massa's mensen aan weerszijde van het parkoers. Alle lopers worden gewoon naar de finish geschreeuwd. Lopers strompelen, anderen persen er nog een eindsprint uit en ik, mij kan het niets meer schelen welke tijd ik loop. Nog 500 meter, de finish in zicht. Oooh, laat de kramp in mijn kuiten alsjeblieft nog weg blijven. Nog 250 meter, nog even rekenen wat mijn eindtijd ongeveer is. Mijn streeftijd van 4h00, zit er niet in, maar ik ga de finish halen, toch...? Nog 50 meter, bekende gezichten. Mijn trouwe fans staan te gillen: lopen, lopen! Eerst mijn vrouw een dikke zoen, als dank voor alle steun! Mijn kinderen rennen met mij mee over de finish! Yes, ik heb hem gehaald!!! “Er, Er, je medaille. Kom hem halen.” Mijn zus en ouders staan met een mooie snoepmedaille klaar om mij te feliciteren. Ondertussen exploderen mijn kuiten en branden mijn voeten. Snel naar een plek toe waar ik kan zitten. Een bezorgde blik brengt me weer terug in de realiteit. “Gaat het goed, papa?” vraagt de oudste. “Ja hoor, het gaat goed. Ik ben alleen heel erg moe."

IMG-20150412-WA0044

Ik heb het gehaald, die medaille nemen ze mij niet meer af en we hebben een prachtig bedrag opgehaald voor Jeugdreuma Vereniging Nederland. Mijn dag kan niet meer stuk!

Via deze weg wil ik iedereen bedanken voor de sportieve en financiële steun. Eric, Marlies en Manon, jullie extra bedankt voor alle zorg in de aanloop naar en tijdens de marathon!

.

 Tekst gaat verder onder de foto (vorig bericht)

WP_20150412_006

 

Februari 2015

Eerst even voorstellen: mijn naam is Erwin Bakker en ik ga op zondag 12 april voor het eerst een marathon (Rotterdam) lopen. Tijdens het voorbereiden op deze sportieve prestatie kwam ik op het idee om geld op te halen voor een goed doel. Voor mij het maar een tijdelijke strijd van 42 kilometer, maar voor kinderen met jeugdreuma is het een veel langere en moeizamere weg die afgelegd moet worden. Het goede doel waar ik geld voor op wil halen is Jeugdreuma Vereniging Nederland.

Waarom dit goede doel? Ik word tijdens de trainingen en de marathon van Rotterdam begeleid door een goede vriend, Eric Hage. Zijn dochter, Anouk, heeft jeugdreuma. Van redelijk dichtbij zie ik wat een zware en vervelende ziekte dit is. Anouk is 7 jaar en heeft nu 4 jaar jeugdreuma (JIA, poly-articulair).

De Jeugdreuma Vereniging is een landelijke vereniging voor (ouders van) kinderen met jeugdreuma en aan reuma verwante aandoeningen. De belangrijkste doelstellingen van de Jeugdreuma Vereniging zijn: het verstrekken van informatie, het creëren van lotgenoten-contacten, belangenbehartiging en het onderhouden van contacten met reumatologen, immunologen, fysiotherapeuten en andere deskundigen.

Om dit allemaal te kunnen realiseren, is (veel) geld nodig en Jeugdreuma Vereniging Nederland kan alle financiële steun dan ook hard gebruiken. Ik hoop daarom ook dat u mij wilt sponsoren, deze vereniging wilt steunen door via de sponsoring een financiële bijdrage te doen aan de Jeugdreuma Vereniging.

Uiteraard gaat de volle 100% van de opbrengst naar de Vereniging!
Alvast ontzettend bedankt namens alle kinderen die moeten leven met jeugd reuma!

Erwin Bakker
Eric Hage

Erwin Bakker