Informatie boekjes

De Jeugdreuma Vereniging heeft 3 brochures over jeugdreuma ontwikkeld speciaal voor de kinderen. Ook is er een boekje voor u en voor leerkrachten.

Als lid van de vereniging kunt u deze boekjes downloaden in de leden sectie van de website.

• "Boetie's leven". Over leven met jeugdreuma. Een prentenboekje voor kinderen met jeugdreuma van 0 t/m 6 jaar. In het boekje kunt u lezen over het leeuwenwelpje Boetie die vertelt over zijn leven met jeugdreuma.
  • “Jeugdreuma, nou en!” is een boekje voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. In dit boekje kunt u lezen over drie kinderen met jeugdreuma en wat ze allemaal in hun dagelijkse leven tegenkomen.
  • “Hoezo, jeugdreuma!” is een informatiebrochure voor jongeren van 13 jaar en ouder. In dit boekje wordt op een duidelijke manier vertelt over jeugdreuma, de behandeling, medicijnen en hoe met de behandelaars om te gaan.
  • "Op school met jeugdreuma of KAISZ aandoening" Een boekje die u en de leerkracht van uw kind kan helpen bij het begeleiden op school.